Sportzot

Sober October dus…tja, niet veel te posten denkt een mens dan. Tenzij we een klein beetje naar de dark side leunen en we de schamele 0,4% van de Sportzot even buiten beschouwing laten.

Biertype: Alcoholarm, NA, Alcoholvrij (het kind moet een naam hebben)
ABV: 0,4%
Brouwerij: Brouwerij De Halve Maan
Oorsprong: Brugge, België

Visueel
Lichtblond helder bier met een (bij aanvang) dikke witte schuimkraag. Zakt redelijk snel in.

Geur
Vooral moutig, beetje papperig.

Smaak
Quelle surprise… het smaakt naar bier, niet flauw of waterig maar een aangename dorstlessende blond (zoals het zusterbier Brugse Zot). Een zoetmoutig biertje met een zeer subtiel bittertje.

Volgens de brouwerij is het gebruikte procédé samen te vatten als het wegfilteren van de alcohol uit de Brugse Zot. Klinkt een beetje vreemd maar in de smaak lijkt het wel aardig geslaagd. De Sportzot smaakt en ziet er uit als een Brugse Zot maar dan zonder de alcohol.

Pairing
Met de zon! Drink dit bier vooral op een terrasje in de zon als je nog naar huis moet met de auto. Als je er dan toch een maaltijd bij neemt, hou het licht: slaatje, gerookte zalm of scampi.

** EN VERSION **

Visual
Light blond, Clear. ^Thick white foam that disappears quite quick.

Nose
Mostly malt

Taste
Surprisingly tasty, not watery or faint at all. A good thirst-quenching beer. Malty and a very subtile bitter.

The brewery claims they use a filtration method to filter out the alcohol from the Brugse zot. Sounded a bit strange at first but after drinking it I can see it makes sense, it looks, smells and tastes like a Brugse Zot, but without the alcohol.

Foodpairing
Pair this with the sun. A salad, smoked salmon or prawns are the way to go foodwise.

Geef een reactie