Redenaar

** EN VERSION BELOW **

En dan eens terug naar de heimat, at least voor hubby. Een biertje gebrouwen in zijn geboortestreek door een kerel met zo mogelijk nog meer noten op zijn zang, en dan heet één van de biertjes nog Redenaar.

Biertype: Blond
ABV: 6.5%
Brouwerij: D’Oude Maalderij
Oorsprong: Izegem, België

Visueel
Voor een “belgian blond ale” is het eerste dat opvalt de bijna gouden kleur, beetje troebel ook. Een mooie volle schuimkraag die lang blijft plakken.

Geur
Bij het ruiken komt een mooie vooral moutige geur uit het glas, niks artificieels, gewoon lekker bier in de neus.

Smaak
Normaal gezien begin ik steeds met de smaakomschrijving maar in dit geval valt eerst en vooral de volmondigheid op. Het “plakt” ook mooi.
Dan wat ik smaak: een frisse aanzet met een moutigheid die tegen de caramel aanleunt, een subtiel bittertje in de afdronk. Wat vooral opvalt is hoe mooi de balans is.

Eigenlijk is het simpel: dit is de definitie van een echt feelgood-bier, in de best mogelijke zin.
Dit bier doet verlangen naar meer! Het is misschien een simpele bierstijl maar Redenaar bewijst dat bierbrouwen pure liefde voor het product is.

Pairing
Ik zou hier wel eens een dampende pot mosselen natuur bij eten of een steak tartaar.

** EN VERSION **

Visual
Beautiful golden “Belgian blond ale” with a full white head.

Nose
A nice malty nose.

Taste
Very full taste, especially for a simple blond. Tastewise mostly malt leaning towards caramel. Slight bitter at the end, great balance.

For me this is everything a Belgian blond ale should be, you can taste the passion and love for brewing throughout every sip of this beer.

Foodpairing
Mussels or Steak tartare

Geef een reactie