Mox Jet

Heel af en toe vind ik de tijd om ook eens langs te gaan bij een brouwer, een aantal weken geleden mochten we genieten van een gezellige avond bij d’Oude Maalderij. Onder het genot van een superlekkere maaltijd mocht ik toen proeven van de nieuwste worp: de Mox Jet.

Biertype: kokos/chocolade/koffie Porter
ABV: 5.5%
Brouwerij: Brouwerij d’Oude Maalderij
Oorsprong: Izegem, België

Visueel
Mooie donkere kleur, niet al te dik, beige schuim die mooi plakt aan het glas.

Geur
De hele omschrijving komt terug in de geur: zowel koffie, chocolade en ook subtiel komt de kokos door.

Smaak
Evenals bij de geur komen ook hier alle componenten mooi naar voor, de koffie & chocolade met een stevige vleug kokos. Mooi in balans, niks overheerst. Wat alweer opvalt is dat er heel veel smaak in dit “lichte” (slechts 5,5%) bier zit.

Een aangename verbazing moet ik zeggen, ik was wat op mijn hoede voor een bounty in een glas zoals je soms wel hebt bij coconut-stouts. De keuze om de smaak toe te voegen aan een lichter biertype (porter) blijkt echter een schot in de roos. De kokos-smaak is net voldoende aanwezig zonder te overheersen.

Pairing
Als dessertbiertje bij pakweg een tiramisu is dit heel aangenaam, de koffie en chocolade zijn complementair en de kokos is een mooie aanvulling.

** EN VERSION **

Visual
Nice dark colour, not too thick and full beige head that sticks nicely to the glass.

Nose
Coffee, chocolate & Coconut

Taste
Same as in the nose, the components used in the description are present. Coffee, chocolate & coconut are there and I must say very nicely balanced. A lot of taste for a light (only 5.5%) beer.

I was a bit afraid I was going to drink a bounty in a glass but must say I am pleasantly surprised. The choice to add this taste to a lighter beertype (porter) and not a stout is an excellent idea. The coconut is there but not too much.

Foodpairing
I would suggest a tiramisu, the coffee & chocolate complement the present tastes very well while the coconut is a nice addition.

Geef een reactie