Hanssens Oude Kriek

Biertype: Oude Kriek
ABV: 6%
Brouwerij: Geuzestekerij Hanssens
Oorsprong: Dworp, België 🇧🇪

Beginnen aan dit avontuur doe ik met een knaller! Een persoonlijke favoriet eigenlijk: Hanssens Oude Kriek.

Visueel
Bij het uitschenken komt een mooi, troebel donderrood bier tevoorschijn. Een volle schuimkraag is er niet, eerder een schuimrandje die even snel weer verdwijnt. Bij het walsen valt het op dat het bier er wel dik uitziet maar helemaal niet zo plakkerig is.

Geur
De geurbeleving is tweeledig, net na het open is er een heel duidelijke snoepgeur samen met een lichte aciditeit. Na wat walsen en wat tijd (een vijftal minuten) komt een heel complex samenspel van rood fruit (licht), balsamico (iets feller) en vooral zwavel.

Smaak:
Ook bij de smaak is er een duidelijke evolutie merkbaar maar dan in de omgekeerde richting, deze keer is na de eerste opening vooral de aciditeit prominent. Na enige tijd komen de krieken “bovendrijven”. Ik ben dan misschien wel begonnen met een figuurlijke knaller maar zoals het schuimrandje al deed vermoeden is dit vooral een “plat” bier, niet getreurd echter, het stoort niet!Dit is zonder overdrijven mijn absolute favoriet onder de oude kriek bieren. Rechttoe, rechtaan en vooral complexloze zure fruitigheid.

Pairing
Qua foodpairing denk ik vooral aan sterke kazen (type gorgonzola) of een lekkere chocolade brownie.

Geef een reactie