wie ben ik?

Mijn naam is Marijke Bax, afkomstig uit de stille Kempen en de liefde gevolgd naar het verre West-Vlaanderen. Samen met mijn man (Koen) baat ik het restaurant Bij Koen & Marijke In’t Nieuw Museum (Brugge) uit en doen we aan “biersteken”.

Ik ben dus op dagelijkse basis bezig met bier, ik probeer voor ieder smaakprofiel iets op onze bierkaart te zetten, zodat er voor elk wat wils is.

De focus op ligt daarbij op Belgisch bier in al zijn diversiteit met een voorkeur voor kleinere brouwerijen die soms minder gekend zijn bij het grote publiek.

Naast het proeven en pairen in ons restaurant blend ik samen met hubby (onder de naam Bierstekers) bieren die we dan ter plekke ook verkopen.

Missbaxelsbeers is de naam van mijn eigen Bierblog waar ik (vooral Belgisch) bier bespreek.
Verwacht daarbij geen hoogdravende termen of technische gegoochel.
Ik doe het op mijn manier: rechttoe, rechtaan. Wat ik proef probeer ik om te zetten in mensentaal zodat iedereen die van bier houdt (dus ook de beginnende bierliefhebber) er iets aan heeft.

Doorheen het opzoekwerk over bierstijlen, brouwerijen, smaken, hopsoorten,… valt het me echter op dat er slechts een handvol vrouwen actief zijn online. Vandaar dus mijn blog.

Schol!

Geef een reactie